Kaip ištverti verslo valdymo sistemos diegimo startą?

Kaip ištverti verslo valdymo sistemos diegimo startą?

Verslo valdymo sistemos ir jų diegimas, tai nuolatinis procesas versle. Dažnai norą atsinaujinti, pakeisti sistemą varžo patirtis ir baimė, nes tas kas yra dalyvavęs diegime, puikiai žino, kiek pastangų reikalauja šis procesas.

Iš ilgametės VVS diegimo patirties galiu pasakyti, kad sutarties pasirašymo euforija praeina ir ateina sistemos starto momentas, kuris yra kritinė sėkmingo projekto dedamoji.

Kodėl VVS startas yra kritinė ir sudėtingiausia dalis?

Kodėl kritinė tai tikriausiai aišku, nes pradedama realiai darbuotis su sistema, realūs klientai, realūs užsakymai, klaidos tampa realia problema, o klaidingi duomenys gali sugadinti nuotaiką ilgiems mėnesiams.

Kritinė ir dėl to, kad jeigu pavyzdžiui duomenų importo metų padaryta klaida leidžia bent vienam sistemos vartotojui pradėjus darbą suabejoti duomenų teisingumu, vartotojai automatiškai pradeda tikrinti kiekvieną skaičiuką.

Jeigu sistema puikiai veikia, viskas tobula, vis tiek bus momentų, kurie buvo nenumatyti (visko numatyti neįmanoma) ir papildomai darbuotojai, kurie nepaisant mokymų, instrukcijų ir kitos iki starto dienos pateiktos informacijos fiziškai nesugeba įsiminti visko ir starto metų bus tikrai pilni streso.

Kokius veiksmus būtina atlikti, kad startas būtų kuo sklandesnis?

1. Būtinai įsitikinti importuotų duomenų teisingumų. Kainoraščiai, produktų savikainos, sutarčių informacija. Viskas kas susiję su klientai, jiems pateikiamais dokumentais ir buhalterija turi būti idealu.

2. Apmokyti darbuotojus dirbti su sistema, apmokyti tai nereiškia parodyti kaip gerai viskas veikia, o sukurti aplinką ir kiekvienas iš jų turi pats atlikti savo darbus.

3. Nustatyti, kuriems darbuotojams sunkiausiai sekasi ir apmokyti juos papildomai.

4. Užsitikrinti vadovų dalyvavimą sistemos starto metų, jų palaikymą, darbuotojų motyvavimą.

5. Priskirkite vieną atsakingą už projektą žmogų, kuris dalyvautų visose diegimo žingsniuose. Šio žmogaus indėlis sistemos starto metu bus vienas reikšmingiausių.

Ko reikalauti iš diegėjo VVS startui?

Vieno labai paprasto dalyko! Skirti resursų ir būtinai būti Jūsų ofise, o ne "supportinti" nuotoliu. Pirmomis sistemos starto dienomis geriausia, kad būtų keli atstovai, nes bus ir sudėtingų, ir paprastų klausimų. Sudėtingi klausimai kels stresą jeigu momentaliai nebus išsprendžiami paprasčiausi konsultaciniai klausimai.

Kaip elgtis sustartavus?

Valdyti savo kolektyvą, motyvuoti ir dalyvauti darbų procese.

Užtikrinti užduočių pateikimą diegėjams paketais, nes visko ir iš karto atlikti neįmanoma, turi būti aiškūs prioritetai.

Diegėjui leisti dirbti nuotoliu tik tuomet, kai visi kritiniai darbai išspręsti ir galima toliau darbuotis pagal sąrašą.


Jeigu ieškote savo verslui tinkamos Verslo Valdymo Sistemos (VVS) ir būti tikri, kad projektas bus sėkmingai realizuotas, galėtumėme pasiūlyti Odoo VVS ir ją pritaikyti Jūsų verslo poreikiams. Užpildykite formą ir mes susisieksime su Jumis.

Kaip išsirinkti naują Verslo Valdymo Sistemą (VVS)